Parodontologie en spraakherkenning

Spraakherkenning voor tandartsen en parodontologie lijkt heel logisch. Met vieze handschoenen overal aanzitten is niet altijd prettig ook al maakt de assistenten de hardware steeds schoon. 

 

Voordat een parodontologische behandeling gestart kan worden, moet natuurlijk eerst onderzocht worden of iemand parodontitis heeft. Hiervoor meet een tandarts eerst. er zijn diverse methoden en technieken. De belangrijkste meting is de pocketmeting

 

Hoe prettig is het om met de stem de pocket metingen in te voeren en de tandarts assistent iets anders te laten doen?

Een goed lopend Parodontologie Praktijk in het Oosten van het land, heeft veel medewerkers. Waaronder veel assistenten. Zij kunnen veel werk uit handen nemen van de Parodontoloog. Het verslag leggen, de documenten en verwijzingen, het vullen van dossiers en overleg met tandartsen en kaakchirurgen, moet toch door een Parodontoloog worden gedaan.

 

Onze klant is enkele jaren geleden gestart met Dictation Anywhere en heeft daar veel voordeel aan. Doorlooptijd is korter en de stress van documenteren is weg.

 

Zijn eigen woorden:  

'Dictation Anywhere heeft mij behoed voor een burn-out'


Hoe werkt de praktijk met Dictation Anywhere? 

 

De parondontoloog spreek alles in een app met een smartphone. Van de kleinste berichten, telefoongesprekken en opdrachten, tot verwijsbrieven. Op de Dictation server worden deze gesproken berichten omgezet in geschreven tekst en een assistent verwerkt deze teksten. Ze zet ze in een dossier en zorgt dat de opdrachten worden uitgevoerd.

Er zijn twee assistenten die elkaar afwisselen met werktijden. Op beide computers is de software geïnstalleerd. Eén licentie is voldoende omdat deze concurrend zijn. Dat wil zeggen, aantal tegelijk gebruikte licenties tellen mee.