Winscribe en Dictation Anywhere werken niet goed met Windows 11

Windows 11 ondersteunt Nuance niet

 

Windows 11 is een gratis upgrade van Windows 10. Wat moet je doen en wat zijn de gevolgen voor Winscribe en Dictation Anywhere?

Let op: Windows 11 wordt niet ondersteund door Nuance

Op voorhand ondersteunt Nuance Windows 11 (nog) niet voor gebruikers van Winscribe en Dictation Anywhere. Bij problemen word je niet geholpen. Kijk dus uit wanneer je Windows 11 aanschaft of upgrade naar Windows 11.

 

Op onze eigen laptops met Windows 11 en Winscribe ging wat we tot nu toe getest hebben nog goed. Maar we hebben het nog niet uitgebreid getest. En ook niet alle hardware zoals microfoons en voetpedalen niet kunnen testen.

 

Advies: wacht met Windows 11 totdat de problemen getackeld zijn en Nuance weer ondersteuning biedt.

Wat is er nieuw in Windows 11?

  • Zorg voor evenwicht op je bureaublad
  • Microsoft beschrijft Windows 11 als frisser, moderner, efficiënter en overzichtelijker.
  • De gebruikersinterface is aangepast. Het startmenu opent vanaf het midden van het beeld en de Aan/uit knop staat rechts onderaan.
  • De Windows-verkenner heeft een nieuwe opzet qua uiterlijk en indeling: er zijn andere iconen, en er is meer witruimte voor een moderner uiterlijk.
  • Verder verdwijnen er een aantal functies: de zoekassistent Cortana, de tijdlijn en Internet Explorer komen in Windows 11 niet meer terug, en Skype wordt vervangen door Microsoft Teams. De webbrowser in Windows 11 is Microsoft Edge.
  • De wijzigingen zijn niet heel ingrijpend, voor de meeste Windows 10-gebruikers zal Windows 11 dus vertrouwd aanvoelen.
Windows 11, nieuwste versie

Microsoft is - in fases - over een periode van 6 maanden Windows 11 gaan aanbieden aan Windows 10 gebruikers.

Tevens wordt op dit moment gestart met de gefaseerde uitrol naar Windows 10 computers,  dit zal ongeveer een half jaar in beslag gaan nemen. Deze upgrade installeert als een onderdelenupdate en kan pas worden uitgevoerd nadat eerst alle overige (onderdelen)updates voor Windows 10 zijn geïnstalleerd.

 

Er wordt om toestemming gevraagd om Windows 11 te installeren. De upgrade wordt pas aan je aangeboden als de huidige Windows 10 volledig is bijgewerkt.

 

Vervolgens wordt in het installatieproces als eerste gecontroleerd of je computer (qua geheugen en processor) geschikt is voor Windows 11.

Computers van 4 à 5 jaar of ouder zijn waarschijnlijk niet geschikt.

 Als je nu al wilt weten of je computer geschikt is, kun je dit controleren met de PC health check app op deze pagina:
Upgrade naar het nieuwe Windows 11-besturingssysteem | Microsoft
 

 

Als je uiteindelijk Windows 11 hebt geïnstalleerd en je hebt spijt, dan is het na installatie nog 10 dagen mogelijk om terug te gaan naar de vorige situatie.

 

Koop je een nieuwe PC, dan zal Windows 11 er al op staan.

Kan ik beter met Windows 10 blijven werken?

Windows 10 zal tot oktober 2025 ondersteund worden. Er is dus geen directe noodzaak. De keuze om naar Windows 11 over te stappen is daarom persoonlijk of je koopt een nieuwe laptop of computer.  

 

Als we meer weten zullen we je direct informeren over de werking van je dicteer-  en spraaksoftware met Windows 11.

 

Heb je vragen? Stuur een mail naar Dictation Anywhere